Blog 8, Daar gaan we weer!

Zo zo zo, dit is een hele tijd geleden! Maar vanaf heden probeer ik het bloggen weer een beetje op te pakken en regelmatig een nieuwe post te plaatsen. Zo kan iedereen het reilen en zeilen binnen de band een beetje volgen. 😊

Laat ik maar een beetje negatief beginnen en afsluiten met een beetje positiviteit 😉
Wat een tijden leven we in. Als ik het uit bandoogpunt beschouw dan hebben we wel wat teleurstellingen verwerkt het afgelopen anderhalf jaar. Als je bijvoorbeeld kijkt naar de agenda op de website dan staan er optredens bij die niet door zijn gegaan en dan mis ik er ook nog een paar. Bovendien hopen we elke keer dat we uit elk optreden wellicht een ander optreden krijgen dus doe dit maar keer 1,5. We hebben gelukkig de meeste maandagen wel kunnen repeteren maar de vraag is dan op een gegeven moment bij iedereen wel; waar doen we het eigenlijk nog voor…. Niet omdat het niet leuk is om samen te spelen en muziek te maken hoor, begrijp ons niet verkeerd. Maar het werken naar een optreden toe is, voor ons, veel leuker en motiveert ons natuurlijk veel meer dan maar gewoon wat ompingelen omdat het weer maandagavond is.

‘Onze’oefenruimte in de muziekboerderij in Bolsward.

Terwijl ik dit schrijf ben ik me er wel van bewust dat we bij elkaar zijn om muziek te maken met ons gezellige clubje. Dit is leuk om te doen met z’n vijfen en we proberen elkaar ook te helpen om vooruitgang te boeken en de nummers die we (nieuw) spelen naar een hoger niveau te tillen. Maar wij willen heel graag onze muziek delen met anderen en of dit nu in een clubhuis, park, regenton of concertzaal is dat maakt ons niet uit. Zolang we anderen maar kunnen laten meegenieten van onze muziek. Al is het maar voor een half uur of loopt iemand met de hond langs die dan toch even stopt om 32 seconden te blijven luisteren. Dat zijn de dingen waar wij blij van worden!
(Dat al die optredens zijn afgelast, om de bekende reden, snappen we zeker en zelf zouden we hetzelfde besluit hebben genomen).

Het afgelopen jaar hebben we natuurlijk niet stilgezeten en meerdere nummers opgepakt die al een tijdje bij ons op de plank stonden en ook nummers die we toevallig tegenkwamen. Hier zijn we inmiddels mee aan de slag om die ook een leuke No Trouble versie te geven. Als we daar tevreden over zijn zullen we zeker een stukje laten zien/horen!

Uitmarkt

Opbouwen in het Julianapark

Afgelopen 11 september mocht het wel eindelijk weer zo zijn, een optreden! Super leuk! Dit vond plaats op de uitmarkt in Bolsward. Om kwart over 1 mochten we beginnen. Door de organisatie, Stichting BoP, waarvoor we op het podium stonden werden we hartelijk ontvangen en we konden meteen beginnen met opbouwen. Omdat ze op zijn werk wat moeilijk zonder Sietse konden kwam die een half uur later maar gelukkig nog ruim op tijd om te soundchecken. Na een anderhalf nummer stond het eigenlijk allemaal wel goed en was het wachten begonnen. Voor ons zou een drum/showband uit Bolsward het geheel openen in het Julianapark. Maar toen om onze begintijd nog geen trommel was geraakt zijn wij maar begonnen met onze set. Perfect samengesteld qua tijd en natuurlijk gevuld met nummers die passen bij het moment van de dag en ook het culturele karakter van de dag (vonden wij;)).
Doordat de drumband niet speelde vanaf 13.00u en ook door een klein technisch probleempje waren we om 13.17u los en lekker aan het spelen totdat iemand van de overkoepelende organisatie het nodig vond om door en naar ons te schreeuwen dat we moesten stoppen om klokslag half 2. Hier was ondergetekende het niet mee eens (en de rest van de band en St. BoP) ook niet omdat we op de planning de tijd hadden gekregen tot 13.35u. Helemaal uit onze focus en met een best wel raar gevoel zijn we toen maar begonnen met ons laatste nummer. Deze liep overigens als een trein en hebben toch onze tijd nog wel volgespeeld.

No Trouble op de Uitmarkt

Al met al was het wel weer super fijn om te mogen spelen op een podium voor mensen en dan weet je ook weer een beetje waar je het voor doet! Vanaf de maandag daarop hebben wij ons dan ook voorbereid op het volgende optreden wat toen nog geen maand weg was: Battle of the Bands.

Een optreden met wedstrijdelement, iets waar wij nog niet bekend mee waren én met een verplicht nummer: Black Betty van Ram Jam. Maar hierover meer in mijn volgende blog!

See you, Mark

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *