Vanwege omstandigheden kon en wilde ik de afgelopen 2 weken helaas niks schrijven. Maar hier is blog 3!

Iedereen herkent dit wel. Op school wordt je in een groepje geplaatst (al dan niet zelf uitgekozen) om aan een project of spreekbeurt te werken. Iedereen stelt zich binnen een groep anders op en een klein groepje is voor velen ook weer anders. Hoe stel je jezelf op in dat groepje en wat wordt jouw rol binnen het project? 
Zo hebben we als bandlid ook allemaal een rol binnen ons groepje. Gelukkig is ons groepje wel volledig vrijwillig bij elkaar gekomen ;). Franke deelt bijvoorbeeld de repetities in en Steven is de man achter de website. Maar bovenal zijn we bandlid en willen we dat het volgende optreden goed verloopt. Hier werken we niet alleen tijdens de repetities aan maar wordt er thuis ook de nodige tijd in gestoken. 

Appels en Peren

Helaas gaan niet alle optredens hetzelfde. Niet iedere ruimte is hetzelfde en elke dag is anders. Toen we bijvoorbeeld, afgelopen oktober geloof ik, in het Bolwerk mochten spelen was ik het er na afloop met Sietse over eens dat dit gewoon helemaal ruk was, het klonk nergens naar en zo gingen we door met onszelf de grond in te boren. De anderen waren gelukkig een stuk positiever. Toen we in de zaal kwamen om nog wat te drinken en we met het publiek spraken kwamen we erachter dat het eigenlijk helemaal niet zo slecht ging! Door verschillende mensen zijn we toen ook gecomplimenteerd dat we zo lekker speelden en dat vooral de zang erg goed was. Al met al hebben we hier dus zeker wel een positief gevoel aan overgehouden. Ons groepje had het weer geflikt. De “spreekbeurt” was goed voorbereid, de uitvoering ging dus voor mijn gevoel ontzettend slecht maar van de leerkracht hebben we toch een dikke voldoende gehaald. Waardoor mijn gevoel werd getriggerd weet ik niet. Misschien zat ik er zelf niet helemaal lekker in, misschien had ik een paar, voor mezelf, belangrijke missers of wilde ik het allemaal wat mooier aankleden dan dat nodig is.

Wij blijven No Trouble

Gelukkig hebben we elkaar om realistisch te blijven kijken en elkaar te steunen door dik en dun. Als wij weer een project moeten doen (optreden dus) gaan we er de volgende keer weer met dezelfde bevlogenheid in en werken we er allemaal hard aan om weer wat moois neer te zetten. Zolang we kritisch blijven op onszelf en elkaar en ook positieve feedback blijven geven durf ik wel te zeggen dat wij No Trouble blijven en nog wel een tijdje mee zullen gaan. Omdat onze band alleen maar hechter wordt zullen we ook sterker en beter worden. Ik hoop dan ook vanaf volgend jaar nog meer op de bühne te staan, meer ervaring op te doen en ook grotere evenementen aan te doen. 

See you, Mark

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.