Blog 1, Onze oefenavonden

Het is maandag, aan het eind van de middag. Iedereen komt langzaam thuis om te gaan eten en zich de eerste werkdag van de week (of de eerste dag van het weekend) achter hun te laten. Na het eten gaat vaak de tv aan of is er tijd om te sporten. Voor ons is de maandagavond net iets anders. Wij stappen rond kwart over 7 in de auto om ons rond half 8 (of iets later) te melden voor de vaste oefenavond in de muziekboerderij in Bolsward.

Spelen!

Als we allemaal zijn ingeplugd, op de drumkruk zitten of achter de microfoon staan is het tijd om in te gaan spelen. “In te spelen? Je speelt de hele avond toch al?” Ja, dat klopt. Maar met warme vingers, handen, voeten en stembanden gaat het allemaal veel makkelijker. Dus we beginnen altijd met een nummer welke ons goed ligt en doen eerst rustig aan. Na 2 nummers zijn de meeste van ons al wel wat opgewarmd en kunnen we echt los met de echte nummers waar we op gaan repeteren.

En doorrr…

Het instuderen van de nummers doen we zoveel mogelijk thuis om de repetities zo overzichtelijk en simpel te houden.  Als we gaan spelen wordt er door ons zo goed mogelijk gelet op hoe het nummer loopt, of het allemaal in elkaar past en of alle noten ook overeen komen in alle stukjes. Hier en daar valt er altijd wel een beetje bij te schaven natuurlijk. De ene keer is het lastiger voor de gitaren en de andere keer voor de drums. Als we twijfelen over hoe we het in een bepaalde sectie willen spelen, pakken we het kleiner aan. We beginnen met één instrument en daarbij komt vaak al snel de tweede. Als dit lekker loopt komt nummer drie erbij en als laatste nummer vier. 

Is het al koffietijd?

Wanneer we al lekker warm zijn en het eerste nummer goed in de vingers hebben gaan we eerst even een kopje koffie of thee drinken want relaxen en ‘bonding’ hoort er natuurlijk ook bij 🙂 Het gaat bij ons echt over van alles in de pauzes. Muziek heeft natuurlijk wel de boventoon maar grappen maken, vooral woordgrapjes wat dat aan gaat, komen ongeveer twee keer per minuut voor. Wij zorgen dat iedereen in de groep zich kan uiten en ook serieuzere zaken kan bespreken. Dit voelt voor ons fijn en zorgt dat we op elkaar kunnen rekenen zowel op als naast het podium.

Na de pauze spelen we het eerdere nummer nog even door, just in case, en gaan we door naar de volgende nummers. Af en toe komt er natuurlijk ook een nummer tussendoor die we al langer spelen maar gewoon leuk vinden om te doen. 😉

Om 23.00u

Rond de klok van 23.00u moeten we stoppen en dan is het meestal ook wel genoeg geweest. Na het inpakken en de nodige (woord)grappen is het tijd om nog even na te praten en wat tot rust te komen aan de grote tafel of aan de bar. Rond half 12 lopen we naar de auto’s, praten daar ook nog even. Delen de leukste moppen van de week en stappen in. Met een glimlach en soms piepende oren komt iedereen weer thuis. Terwijl de meeste mensen al op bed liggen brengen we de spullen stilletjes het huis in en doen de deur op slot.

Het grote verschil tussen de stille overtocht van de auto naar huis en het volume van de muziek een paar uur eerder geeft het meeste contrast. Heerlijk om ook hier even bij stil te staan.

 

Dit was mijn eerste blog voor No Trouble. Binnenkort meer!

See you, Mark

Eén reactie

  1. Hoi Mark en de andere van de band.we vonden het leuk om te lezen en kijken uit naar de vlg blog.
    p.s kan je de moppen en grappen ook met ons delen😂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.